Blog

 

Maak informatieprocessen efficiënter met AI en ML

 

In deze blog gaan we in op het ontdekken van Service Management Automation voor meer efficiëntie in informatieprocessen door gebruik van AI en ML.

Meer efficiëntie in informatieprocessen door Artificial Intelligence en Machine Learning: ontdek Service Management Automation

 

Ontdek Service Management Automation, de nieuwe generatie servicemanagement.

 

Het inzetten van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) is de sleutel om jouw servicemanagement effectiever en efficiënter te maken. Met Service Management Automation zijn veel processen te automatiseren en te optimaliseren. Daardoor houden medewerkers meer tijd over voor strategische, tactische en organisatorische verbeteringen.

 

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kun je diensten sneller en goedkoper aanbieden, maar ook ondersteunen. Service Management Automation verlegt jouw aandachtsgebied van repareren, naar proactief en voorspellend voorkomen en verbeteren. Hierbij vormt de intelligentie en slagvaardige inzet van jouw medewerkers de basis. Ontdek Service Management Automation in deze blog.

 

Jij bepaalt de strategie, AI en ML maken het slimmer

 

Om jouw kennismanagementsysteem up-to-date te houden, is Artificial Intelligence en Machine Learning essentieel. Het aanbieden van de juiste informatie, op het juiste moment en via het passende kanaal is de sleutel om jouw klant effectief te bedienen. Het opzetten van een geschikte en goed doorzoekbare service-catalogus is de eerste stap. Met een slimme kennisbank vindt de klant snel de documenten, video’s en PDF’s die hem verder helpen. Dat neemt druk weg bij jouw medewerkers. Zij hoeven niet steeds dezelfde verzoeken in behandeling te nemen of dezelfde vragen te beantwoorden. Een voor de hand liggende AI-implementatie is de zelflerende virtual agent of chatbot. Deze chatbot beantwoordt vragen en zoekacties van klanten snel, geeft suggesties en initieert automatisch ondersteuningsverzoeken.

 

Je kunt AI en ML ook inzetten om binnenkomende verzoeken te bundelen en te analyseren. Denk bijvoorbeeld aan vragen of klachten die binnenkomen via e-mail of op een klantforum. Zo breng je automatisch in kaart wat speelt bij jouw klanten. Daar kun je proactief en preventief op inspelen. Met geautomatiseerde indexering, clustering en classificatie van data neem je een tijdrovende en frustrerende last weg bij medewerkers. Het handmatig uitvoeren van analyses op data die constant in beweging is, kost namelijk veel tijd. Dat geldt ook voor het ontdekken van trends en het creëren van oplossingssuggesties en verbeteracties.

 

Medewerkers schatten automatische analyses op waarde: als blijkt dat er veel gezocht wordt naar de configuratie van een bepaalde telefoon, dan spreekt het voor zich om hier een artikel over te maken. Zo maakt AI/ML belangrijke informatie zichtbaar. Medewerkers kunnen zich richten op het bedenken en initiëren van verbeteracties in processen en de organisatie. Bovendien levert het een tevreden klant op. Dit is een voortdurend proces, omdat data dynamisch is en constant verandert. Er ontstaan iedere dag nieuwe trends en aandachtspunten om jouw organisatie te verbeteren. Door AI en ML een vinger aan de pols te laten houden, optimaliseer je jouw servicemanagement steeds verder, op basis van de behoeften van jouw klant.

 

Voorspellingen, optimalisaties en analyses in jouw service-portal

 

AI en ML spelen niet alleen een rol bij het service-gericht analyseren van trends. Ook bij het proactief optimaliseren en het suggereren van verbeterpunten in bedrijfsprocessen, is het essentieel. In de meeste gevallen is jouw dienstverlening ingericht op basis van KPI’s. Het succes en de risico’s in de afhandeling van processen kun je automatisch laten analyseren. Daardoor weet je wat in het verleden wel en niet goed is gegaan, en wat je in de toekomst kunt verbeteren.

 

AI kan jou met een voorspellende analyse adviseren over mogelijke optimalisaties. Is er een schakel die kan worden weggenomen of veranderd? Deze slimme risico- en succesanalyses blijken nuttig als een medewerker een wijziging in het systeem wil doorvoeren. In het verleden behaalde resultaten vormen een garantie voor de toekomst! Met dit inzicht bepaalt de medewerker of het zin heeft om een wijziging door te voeren, of dat de specificaties en aanpak moeten worden aangescherpt. Ook hier geldt dat de mens de beslissing neemt: niet de machine. In een omgeving met snel veranderende gegevens, omstandigheden en verbanden blijken AI/ML een noodzakelijk hulpmiddel om sneller en beter inzicht te geven. Zo richt je jouw organisatie kostenefficiënt in.

 

Kies voor een slimme en geautomatiseerde oplossing, met out-of-the-box procesondersteuning. Tijdbesparende selfservice en analytisch inzicht moeten centraal staan. Dankzij ML en AI zijn herhalende werkzaamheden geautomatiseerd en worden oplossingen en suggesties proactief aangegeven.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de nieuwe generatie Service Management Automation? In ons whitepaper vind je een effectief stappenplan.

Scroll naar boven

Meer weten? 
Ontvang advies op maat


Micro Focus ondersteunt jou in alle facetten van IT-servicemanagement. Onze oplossingen geven je optimaal overzicht, volledig geïntegreerd in jouw organisatie. Dankzij codeloze configuratie zet je veranderingen razendsnel live. Wij kunnen jou helpen om de bedrijfsprocessen en software binnen jouw organisatie slimmer in te richten, of dat nu in IT-support, HR of Facility Management is. 

Meer weten over de mogelijkheden van slimmer IT-servicemanagement? Neem contact met ons op. Eén van onze experts belt je zo snel mogelijk terug.

Van Deventerlaan 31-51 
3528 AE Utrecht 

M: contact-nl@microfocus.com 
T: +31 (0)30 808 2600

Social Media

Copyright © Micro Focus 2023

Privacy Policy